Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[YENİ] PHP - YARDIM - İd eşitleyip veri sayısını bulmak
#1
Arkadaşlar merhaba ben bir makale scripti yaziyorum ama bir türlü İde göre makale sayisini Toplayamadım
------ Tablo Yapım Şöyle
Makaleler
İd ,m_ad, m_icerik, k_id
1 ,madi , merhaba, 2

__________
Kategoriler
id , k_adi
2, oyunlar
__________
Aradığım kod örneği şöyle

Kategoriler sayfasına girdiğimde
Oyunlar (1)

Yani oyunlar icinde 1 makale var
___________
Butun kategorileri veya oyunlari cekebiliyorum ama ide gore cekemedim
Ara
Cevapla
#2
Aslında örnek bir kod görsek daha iyiydi ama anladığım kadarıyla sql sorgusu yaparken id 'ye göre çekme işlemi yapamamışsın.

SELECT * FROM <tablo adı> WHERE id=<çekilecek id>

şeklinde sorgu yaparsan çekmek istediğin id ile alakalı olanlar gelir, sonra da kafana göre işlersin.
Turbobit Premium Link Çeviri | Turbobit Link Generator | http://turbobit.qpython.club
Cevapla
#3
(18-03-2020, Saat: 23:50)gecemor Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Aslında örnek bir kod görsek daha iyiydi ama anladığım kadarıyla sql sorgusu yaparken id 'ye göre çekme işlemi yapamamışsın.

SELECT * FROM <tablo adı> WHERE id=<çekilecek id>

şeklinde sorgu yaparsan çekmek istediğin id ile alakalı olanlar gelir, sonra da kafana göre işlersin.

$sqlin= "select * from kategoriler";
$sql_baglan= mysql_query($sqlin);
$toplamkategori=mysql_num_rows($sql_baglan);

if ($toplamkategori) {

echo '<div align="center" class="menu">Kategori Sayısı <b>'.$toplamkategori.'</b> ';

}

Hocam ben bu kodlarla toplam kac kategori oldugunu cekebiliyorum ama benim yapmak istedigim

Örnek diyelim film sitem var
Film sitemde aksiyonlar diye bir kategori var
Mysql de ise Film diye bir tablom var ve tablonun icerigi

Film_id , film_adi , kategori_idi

Ben sitede kategorilere bastigimda
Aksiyon (100) film var
Belgesel(80) film var tarzinda kategori idine bagli film toplamini istiyorum
Ara
Cevapla
#4
Onu o şekilde otomatik olarak bağlantılı biçimde alabileceğini sanmıyorum. Çünkü her tabloya ayrı sorgu yapmalısın, bunun için de bir algoritma kur kafanda film kategorilerini foreach ile döndürerek kategori içindeki film sayısını al vs.

Eğer direkt olarak tablodaki satır sayısını almak istiyorsan şu sql sorgusu işine yarayabilir

SELECT COUNT(*) FROM tablo

gelen cevaba göre kategorileri işlersin.

Mesela bir array tanımlarsın sonra foreach döndürürsün kategorileri, yukarıdaki sorgu ile rakam alırsın array içerisine yerleştirirsin. Döngü bittikten sonra array içerisinde kategoriler ve film sayıları yazar. Ona göre de siteye bastırırsın zaten.
Turbobit Premium Link Çeviri | Turbobit Link Generator | http://turbobit.qpython.club
Cevapla
#5
(19-03-2020, Saat: 01:38)gecemor Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Onu o şekilde otomatik olarak bağlantılı biçimde alabileceğini sanmıyorum. Çünkü her tabloya ayrı sorgu yapmalısın, bunun için de bir algoritma kur kafanda film kategorilerini foreach ile döndürerek kategori içindeki film sayısını al vs.

Eğer direkt olarak tablodaki satır sayısını almak istiyorsan şu sql sorgusu işine yarayabilir

SELECT COUNT(*) FROM tablo

gelen cevaba göre kategorileri işlersin.

Mesela bir array tanımlarsın sonra foreach döndürürsün kategorileri, yukarıdaki sorgu ile rakam alırsın array içerisine yerleştirirsin. Döngü bittikten sonra array içerisinde kategoriler ve film sayıları yazar. Ona göre de siteye bastırırsın zaten.

$sqlin= "select * from filmler where k_id='".$row['id']."'";
$sql_baglan= mysql_query($sqlin);
$toplamuye=mysql_num_rows($sql_baglan);

if ($toplamfilm) {

echo '<div align="center" class="menu">Kategori Sayısı <b>'.$toplamfilm.'</b> ';

}

Çozdüm hocam belki birinin işine yarar

Selec yapısına Filmlerin verilerini çeken mysql bağlantisindan gelen filmler tablosuna kaydetigim kategori idisini çektim boylelikle filmler ve kategori idsini eşitleyip örnek a kategorisinde kaç film var bana gösteriyor ???? saygilarimla
Ara
Cevapla
#6
ilk başta where=id kullanmanı söylemiştim ama senin daha sonraki dediğinden, tabloya çekilen sorgu ile diğer tabloları da görmek istediğini düşünmüştüm. Zaten az çok php biliyosan sql sorgularını öğrenmen işleri kolaylaştırır.
Turbobit Premium Link Çeviri | Turbobit Link Generator | http://turbobit.qpython.club
Cevapla
#7
(19-03-2020, Saat: 11:18)gecemor Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  ilk başta where=id kullanmanı söylemiştim ama senin daha sonraki dediğinden, tabloya çekilen sorgu ile diğer tabloları da görmek istediğini düşünmüştüm. Zaten az çok php biliyosan sql sorgularını öğrenmen işleri kolaylaştırır.
Doğrudur hocam 4 5 yıldır Ailevi sorunlardan baya bi unutmuşum kod yazmayalı Smile bi heves tekrar başladık tazelemek gerekir teşekürler daha öncede ayni kodları yazmıştım ama unutoyor insan uzun bir zaman sonra

Kaç foruma konu açtım sorunuma cevap olarak pdo geç demeleri benim garibime geldi sorgu ile rakam alırsın dediğiniz an verileri kaydetigim film tablosundan k_id baglantisini toplama işlemi yapacak olan sorguya çektirmek geldi aklima teşekürler
Ara
Cevapla
#8
(19-03-2020, Saat: 15:59)Android Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  
(19-03-2020, Saat: 11:18)gecemor Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  ilk başta where=id kullanmanı söylemiştim ama senin daha sonraki dediğinden, tabloya çekilen sorgu ile diğer tabloları da görmek istediğini düşünmüştüm. Zaten az çok php biliyosan sql sorgularını öğrenmen işleri kolaylaştırır.
Doğrudur hocam 4 5 yıldır Ailevi sorunlardan baya bi unutmuşum kod yazmayalı Smile bi heves tekrar başladık tazelemek gerekir teşekürler daha öncede ayni kodları yazmıştım ama unutoyor insan uzun bir zaman sonra

Kaç foruma konu açtım sorunuma cevap olarak pdo geç demeleri benim garibime geldi sorgu ile rakam alırsın dediğiniz an verileri kaydetigim film tablosundan k_id baglantisini toplama işlemi yapacak olan sorguya çektirmek geldi aklima teşekürler


Valla bellki bir şeyler biliyosun ki sql veri çekmissin, sorgu yapmışsın. Ne diye PDO bak falan der ki insan, bizim milletimiz yazmak için yazıyor anlamak için değil Smile En azından aklına bir fikir düşürdüysem o bile kafidir, rica ederim like
Turbobit Premium Link Çeviri | Turbobit Link Generator | http://turbobit.qpython.club
Cevapla
#9
(19-03-2020, Saat: 23:59)gecemor Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  
(19-03-2020, Saat: 15:59)Android Nickli Kullanıcıdan Alıntı:  Doğrudur hocam 4 5 yıldır Ailevi sorunlardan baya bi unutmuşum kod yazmayalı Smile bi heves tekrar başladık tazelemek gerekir teşekürler daha öncede ayni kodları yazmıştım ama unutoyor insan uzun bir zaman sonra

Kaç foruma konu açtım sorunuma cevap olarak pdo geç demeleri benim garibime geldi sorgu ile rakam alırsın dediğiniz an verileri kaydetigim film tablosundan k_id baglantisini toplama işlemi yapacak olan sorguya çektirmek geldi aklima teşekürler


Valla bellki bir şeyler biliyosun ki sql veri çekmissin, sorgu yapmışsın. Ne diye PDO bak falan der ki insan, bizim milletimiz yazmak için yazıyor anlamak için değil Smile En azından aklına bir fikir düşürdüysem o bile kafidir, rica ederim like

Aynen abe ?
Ara
Cevapla

{lang: 'en'}


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Change Theme